На Одещині від хвилювань помер чоловік з інвалідністю, якого ТЦК збирався відправити на фронт

На Одещині місцевий ТЦК та СП збирався мобілізувати людину з інвалідністю дитинства. Серце чоловіка не витримало хвилювань. Про це повідомив громадський активіст Павло Поламарчук у своєму фейсбуці, передають Патріоти України.

За його словами, інцидент стався у маленькому селищі Ширяєве Одеської області. Там нині відбувся похорон місцевого жителя Бориса, якого знало все місто. Його — людину з інвалідністю дитинства — збиралися мобілізувати до війська.

"Прийшло багато людей, обурених беззаконням. Хоронять місцевого добряка, якого знало все містечко. І якого, по суті, вбили ТЦК та ВЛК при ТЦКСП", - заявив Павло Поламарчук.

Активіст розповідає, що Борис був людиною з інвалідністю з дитинства. Він працював на місцевому ринку, заробляв на життя. "Борису вручили повістку та одразу, по методу Одеської та й не тільки вже Одеської "оптимізованої ВЛК" за 20 хв "обстежили". Визнавши, звісно, придатним, оскільки у нього не було 5-8 тис доларів. Та одразу, як тут прийнято, відправили на розподіл. За одними даними, хлопець перехвилювався, що спричинило напад епілепсії, від якої він помер. За іншими - був серцевий напад", - розповів Павло Поламарчук.

Місцеві кажуть, що Борис нібито навіть не мав паспорта. "І очевидно, що за діагнозами із дитинства, він не є придатним до військової служби за станом здоров'я, в тому числі психічного", - наголосив активіст.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...