Дані про речовину надійшли з європейської системи RASFF після того, як вино було спрямоване на експорт до Польщі. Виробником вина з каптаном є компанія "Харчовик", зареєстрована у Болграді Одеської області. Імпортером у Польщі є Partner Center Sp із м. Лодзь. "Звертаємось до операторів ринку! У разі виявлення зазначеного вантажу у зверненні просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області", – йдеться у повідомленні.
У Держспоживслужбі зазначають, що каптан використовується для профілактики хвороб плодів винограду та продовжує термін їх зберігання. Однак перед обробкою виноградної лози речовина має видалятися, тому що воно негативно впливає на спиртове бродіння та гальмує розвиток дріжджових грибів.
З нагоди ювілею головнокомандувача Збройних Сил України, генерала Олександра Сирського, відома волонтерка та керівниця проєкту технологічного посилення Сил оборони України Victory Drones Марія Берлінська поділилася своїм досвідом співпраці з ним. Вона ...
Літня відпустка до Греції – це занурення в культуру, насолода сонячними променями, місцеві делікатеси та блукання чарівними вуличками. Але розкішна відпустка на грецькому острові Санторіні у реальності не настільки ідилічна, адже доводиться боротись із...