На Одещині жінка зарізала ґвалтівника, котрий на неї напав: суд не задовольнив вимоги прокуратури у застосування статті 118

На Одещині суд виправдав жінку, яка випадково вбила чоловіка, що намагався її зґвалтувати. Вона викрутила його руку з ножем і зарізала нападника. Про це повідомляє ТСН з посиланням на рішення Біляївського районного суду Одеської області. У ньому йдеться про те, що обвинувачена діяла з метою самооборони, зазначають Патріоти України.

Як встановило слідство, чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, приставав до жінки та вимагав інтиму. Коли вона відповіла відмовою, той повернувся до її кімнати з ножем.

"Схопила своїми руками праву руку чоловіка, в якій він тримав ніж, викрутила її, спрямувавши лезо ножа у бік грудей чоловіка, і, застосовуючи фізичну силу, встромила ніж у груди чоловіка", – йдеться у матеріалах суду.

Там наголошується, що "обвинувачена побоювалася за своє життя" і "керувалася раптовим наміром, спрямованим на запобігання протиправним діям чоловіка".

Жінка на суді також не визнала своєї провини. Її сусід розповів, що вона разом із убитим працювала по господарству, раніше конфліктів між ними не виникало.

Суд вирішив, що обвинувачену слід виправдати через відсутність у її діях складу злочину за статтею 118 (навмисне вбивство при перевищенні заходів необхідної самооборони) Кримінального кодексу України.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...