На озері в Києві кілька разів на тиждень змінюється колір води (фото)

У Голосіївському районі Києва помітили водойму, яка змінює колір води. Йдеться про озера в Голосіївському парку. У соціальних мережах пишуть, що вода в одному зі ставків має в різні дні різний колір: жовто-коричневий, темно-зелений, передають Патріоти України.

Мешканці району підозрюють, що в воду потрапляють стоки з каналізації або скиди з підприємств, які розташовані поруч.

Каскад озер в Голосіївському парку побудований на річці Оріхуватка. Вона витікає з району Теремки-2. Річка тече в колекторі до Голосіївського проспекту, а після нього виходить на поверхню і тече як струмок вниз балкою і формує ставки. Там розміщується ТЕЦ, з якої періодично відбуваються скиди, навіть гарячої води, що раніше часто закінчувалось для ставків катастрофою.

"Наші співробітники приїхали перевірити водойму, але на озері вода прозора – ніяких слідів викиду немає. Якби нас своєчасно сповістили мешканці, ми б раніше виїхали на місце і зафіксували б порушення, взяли б забір води для аналізу. Це вже не перший випадок, коли вода в озері змінює колір. Ми вже неодноразово зверталися в поліцію, складали акти, відбирали проби води, але ситуація не змінюється", - розповіли у Національному природному парку "Голосіївський".

Ставок перебуває на балансі комунального підприємства з утримання зелених насаджень Голосіївського району. Там нас запевнили, що зараз вода у ставку прозора та чиста. "На даний момент вода в озері чиста. Біля водойми завжди перебувають наші співробітники і ми вчасно реагуємо на подібні повідомлення. Якби було скидання якихось речовин, то забруднена вода перелилася б в у інше озеро, але зараз весь каскад озер має прозору воду. Як тільки на ставку розтанув лід, то вода в місці, де він танув мала зеленувато-синій колір, що теж схвилювало активістів. Але це ніяк не пов’язано із забрудненням", - розповіла Лілія Голубенко, майстер Голосіївського парку.

Джерело: ТСН.ua

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...