На озері в Києві кілька разів на тиждень змінюється колір води (фото)

У Голосіївському районі Києва помітили водойму, яка змінює колір води. Йдеться про озера в Голосіївському парку. У соціальних мережах пишуть, що вода в одному зі ставків має в різні дні різний колір: жовто-коричневий, темно-зелений, передають Патріоти України.

Мешканці району підозрюють, що в воду потрапляють стоки з каналізації або скиди з підприємств, які розташовані поруч.

Каскад озер в Голосіївському парку побудований на річці Оріхуватка. Вона витікає з району Теремки-2. Річка тече в колекторі до Голосіївського проспекту, а після нього виходить на поверхню і тече як струмок вниз балкою і формує ставки. Там розміщується ТЕЦ, з якої періодично відбуваються скиди, навіть гарячої води, що раніше часто закінчувалось для ставків катастрофою.

"Наші співробітники приїхали перевірити водойму, але на озері вода прозора – ніяких слідів викиду немає. Якби нас своєчасно сповістили мешканці, ми б раніше виїхали на місце і зафіксували б порушення, взяли б забір води для аналізу. Це вже не перший випадок, коли вода в озері змінює колір. Ми вже неодноразово зверталися в поліцію, складали акти, відбирали проби води, але ситуація не змінюється", - розповіли у Національному природному парку "Голосіївський".

Ставок перебуває на балансі комунального підприємства з утримання зелених насаджень Голосіївського району. Там нас запевнили, що зараз вода у ставку прозора та чиста. "На даний момент вода в озері чиста. Біля водойми завжди перебувають наші співробітники і ми вчасно реагуємо на подібні повідомлення. Якби було скидання якихось речовин, то забруднена вода перелилася б в у інше озеро, але зараз весь каскад озер має прозору воду. Як тільки на ставку розтанув лід, то вода в місці, де він танув мала зеленувато-синій колір, що теж схвилювало активістів. Але це ніяк не пов’язано із забрудненням", - розповіла Лілія Голубенко, майстер Голосіївського парку.

Джерело: ТСН.ua

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...