На період різдвяних свят: Скільки коштує оренда житла у туристичних містах України (відео)

Українці в період зимових канікул подорожують немало. Цьогоріч у подорож вирушили на 15% більше, ніж торік. Скільки вартує житло у найбільш туристичних містах України, якщо бронювати просто зараз, та й чи є з чого вибрати, дослідила ТСН, передають Патріоти України.

На новорічно-різдвяні свята Львів запланував прийняти понад 300 тисяч туристів. І в середмісті нині вільно пройтися забава не легка. Тут ярмарки до ночі. Люди святкують і смакують, різні страви. У Львові на одну ніч для двох доведеться викласти гривень 600-800 мінімум.

На популярних сайтах залишилося з десяток апартаментів на 5 зірок, близько тридцяти на 3 зірки, і з півсотні хостелів. У ціновій політиці, якщо й зросли, то в межах 10 відсотків. Найбільш бюджетними є хостели. Що ж до більш вартісних, то таких готельних номерів лишилось одиниці.

У святкові обійми готовий прийняти туристів і Київ. Тут вільних апартаментів десь у двічі більше, ніж у Львові. До того ж, вони і дешевші гривень на 100-200, якщо говорити про бюджетні варіанти.

Є такі серед квартир із подобовою орендою. Ближче до центру міста. Найбільше затребувані родинами із дітьми, каже керівник агенції з нерухомості Юлія Смірнова. Ціни, як не дивно, майже ті, що й кілька місяців тому. Завантаженість столиці близько 60%, тоді як Львів мало не тріщить від туристів.

Українці в період зимових канікул подорожують немало. Цьогоріч у подорож вирушили на 15% більше ніж торік. Тож скільки вартує житло у найбільш туристичних містах України, якщо бронювати просто зараз. Та й чи є з чого вибрати. Кореспонденти ТСН відправились у центр, на захід та південь.

Найпопулярніше взимку житло в центрі Одеси, поближче до святкових розваг, міських пам`яток та ярмарку. Ціни до різдвяно-новорічних свят не піднімали. Щоправда, перевагу віддають тим, хто бронює апартаменти щонайменше на три доби, краще – на п’ять. Ціна стартує від п’ятисот гривень за добу.

Серед тих, хто винаймає житло, у середмісті багато іноземців. На узбережжі взимку вибирають переважно люксові апартаменти з інфраструктурою та басейнами. Вікна на море і на двох коштує близько п'яти тисяч гривень. І, хоча це дорожче за житло в Європі, тут чи не все розкуплено: бронюють за кілька місяців.

Що ж до Карпат із гірськолижними курортами, там бронювати найскладніше. На зараз номерів майже немає. В той час як найбільш вільні напрямки - Закарпаття та котеджні будиночки понад Дніпром у Черкасах і Запоріжжі. Головне, радять туроператори, користуватися лише перевіреними для бронювання житла ресурсами.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...