На півдні Італії знайдено місце останнього важкої перемоги Спартака над римськими військами Красса, що передувала генеральній битві, фатальній для повстанців

Археологи отримали дані від місцевих екологів, які дещо знали про це місце, але не здогадувалися, на скільки воно легендарне, зазначають Патріоти України.

Археологи виявили в італійському лісі кам'яну стіну, яку використовувала римська армія під час епічної "битви" з добре вишколеним військом повсталих рабів і гладіатором Спартака, котре хитрий Красс вимотував маневрами та позбавленням забезпечення, уникаючи генеральної битви.

Кам'яна стіна і земляні вали простягаються більш ніж на 3 км у лісі Доссоне-делла-Меліа на півдні центральної Калабрії, пише Іndependent. Учені встановили, що стіна і прилеглі рови були частиною споруд, побудованих римським полководцем Марком Ліцинієм Крассом у 71 р. до н.е. для стримування Спартака і його військ, на обмеженій території півдня Апенинського півострову неподалік продивус з Сицілією.

Припасів не вистачало, союзники зрадили. Сили повстанців танули. Однак вони спромоглися на вдалий штурм стіни і прорив блокади. До вирішальної, останньої битви Спартака з Крассом залишалось зовсім недовго.

Археологи отримали дані від місцевих екологів, які знали про стіну, але не знали, що це може бути.

Для вивчення цього місця археологи використовували передові методи радіолокаційного та лазерного сканування, а також аналіз зразків ґрунту. Вони виявили, що колись паралельно стіні йшов глибокий рів, тепер вкритий мохом, який простягається майже на 1,5 км.

На місці в італійському лісі археологи також знайшли кілька зламаних залізних знарядь, зокрема руків'я мечів, великі вигнуті леза, наконечники списів. За даними Археологічного інституту Америки, знахідки вказують на те, що на цьому місці, ймовірно, відбулося епічне зіткнення.

Історики згадували битву і стіну, побудовану для стримування Спартака, у кількох книгах, зокрема в "Житті Красса", написаному грецьким філософом Плутархом. З історичних документів відомо, що, Спартак і частина його армії спромоглася подолати стіну і вирвалася з пастки, побудованої Крассом.

"Ми почали вивчати зброю, знайдену вздовж стіни, і найближчі порівняння проводяться зі зброєю пізнього республіканського періоду. Ми вважаємо, що визначили місце зіткнення", - прокоментував відкриття археолог Андреа Марія Дженнаро з Міністерства культури Італії.

За 30 метрів від берега упав з надувного матраца: На Львівщині трагічно загинув 22-річний хлопець

понеділок, 22 липень 2024, 14:39

Хлопець плавав на надувному матраці та впав у воду Про це повідомила Центральна рятувально-водолазна служба Львівської області, передають Патріоти України. Трагедія сталася у селі Мужиловичі Яворівського району. Відомо, що ввечері 19 липня хлопець плав...

Якщо дані у "Резерв+" та "Оберіг" не збігаються: У ТЦК дали пояснення і попередили про порушення

понеділок, 22 липень 2024, 14:00

Якщо після оновлення персональних даних інформація в мобільному застосунку "Резерв+" та базі даних "Оберіг" не збігається, за це передбачено адміністративне покарання. Крім того, у такому разі військово-обліковий документ вважається недійсним, передают...