На початку лютого Землю накриє магнітна буря - штормитиме чотири дні

Працівники сонячних лабораторій ведуть безперервне спостереження за станом Сонця. Підвищена сонячна активність може негативно позначатися на здоров'ї деяких людей, тому фахівці заздалегідь попереджають про такі небезпечні явища. На щастя, існують нескладні правила, які допоможуть поліпшити самопочуття в дні магнітних бур, передають Патріоти України.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Коли буде магнітна буря в лютому 2023

Як повідомляє погодний сайт Meteoagent, перша магнітна буря в лютому триватиме 4 дні поспіль - з 7 по 10 лютого. Ця буря по потужності буде середньою. Наступна магнітна буря прогнозується 19-21 лютого і також буде середньою за силою. Більше бур в лютому не передбачається.

Вплив магнітної бурі на здоров'я

Найсильніше вплив магнітної бурі на здоров'я відчувають метеозалежні і літні люди, вагітні жінки і люди з хронічними захворюваннями. Ознаки нездужання під час бурі індивідуальні, але найчастіше проявляються такі симптоми:

  • головний біль;
  • нудота і блювота;
  • запаморочення;
  • біль у суглобах і спині;
  • біль у животі;
  • слабкість і безсоння;
  • підвищений артеріальний тиск;
  • загострення хронічних захворювань.

Щоб магнітна буря пройшла без наслідків для здоров'я, за кілька днів до початку бурі і під час неї потрібно дотримуватися нескладних правил здорового способу життя.

  1. Відмовтеся від кави, алкоголю і сигарет.
  2. Пийте більше води і трав'яного чаю.
  3. Регулярно провітрюйте кімнату і частіше бувайте на свіжому повітрі.
  4. Пройдіться пішки замість поїздки на громадському транспорті.
  5. Їжте менше солоної, гострої, жирної і смаженої їжі, а також фастфуду.
  6. Приймати контрастний душ увечері.
  7. Лягайте спати в один і той же час, спите не менше 7 годин на добу.
  8. Постарайтеся менше нервувати, не вступайте в конфлікти.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...