На Полтавщині чоловік відмовився від мобілізації через народження дитини: Як його покарали

У Полтавській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав бойову повістку, але відмовився відмобілізації, бо в нього народилась довгоочікувана дитина. Про це йдеться у вироку Лохвицького районного суду Полтавської області, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловік 15 вересня 2023 року був визнаний придатним до військової служби під час мобілізації. Проте 16 вересня він написав відмову від повістки до бойової частини та не прийшов до військкомату.

На суді підозрюваний провину визнав. Він заявив, що у нього після 12 років шлюбу народилась дитина, а тому він відмовився від призову до армії. Чоловік на суді заявив, що є безробітним, проте має пасіку та пообіцяв допомогти ЗСУ медом та грошима.

Ухилянт також уклав угоду зі слідством. Суд визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України. Його засудили до 3 років позбавлення волі, замінивши цей термін на рік іспитового.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...