На Полтавщині хотіли мобілізувати батька воїна ЗСУ, але той відмовився: Суд його покарав

У Полтавській області до іспитового терміну позбавлення волі засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації. На суді він пояснив, що його син уже служить у ЗСУ і йому потрібно доглядати за 83-річною мамою. Про це йдеться у вироку Гадяцького районного суду Полтавської області, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловіка визнали придатним до служби в армії. Наприкінці серпня 2023 року він повинен був прибути до ТЦК і СП та відправитись на службу до військової частини, проте житель Полтавщини проігнорував повістку.

На суді чоловік провину визнав та розкаявся. Він повідомив, що медкомісія виявила у нього проблеми зі здоров'ям. Також його син уже служить у ЗСУ, а він утримує 83-річну матір, яка потребує догляду. За словами чоловіка, саме через це він проігнорував повістку та повідомив про це працівнику військкомату.

Суд визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши цей термін на 1 рік іспитового. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...