На порядок більше: У Москві уточнили офіційне число померлих від коронавірусу

До 636 летальних випадків від COVID-19, про які повідомлялося раніше, Департамент охорони здоров'я Москви додав 756 осіб, які мали позитивний тест на коронавірус, але «померли від інших причин».

Департамент охорони здоров’я Москви оновив статистику щодо смертності від коронавірусу, додавши «всі» пов’язані з COVID-19 випадки, навіть спірні. Як йдеться в повідомленні, фахівці проаналізували всі випадки смерті в Москві за квітень, в результаті чого «справжнє перевищення смертності в квітні 2020 року становить 1753 випадки», передають Патріоти України.

До 636 летальних випадків від COVID-19, про які повідомлялося раніше, Департамент охорони здоров'я Москви додав 756 осіб, які мали позитивний тест на коронавірус, але «померли від інших причин».

У 360 з цих випадків коронавірус діяв як «каталізатор» розвитку основного захворювання, погіршуючи стан пацієнтів. Ще 169 осіб, незважаючи на негативний тест на коронавірус, віднесені до померлих від COVID-19 за клінічними ознаками.

За даними Департаменту охорони здоров'я, рівень смертності від коронавірусу в Москві в квітні склав від 1,4-2,8% в залежності від методології підрахунку, що «безперечно нижче, ніж навіть за даними офіційних сайтів міст Нью-Йорк (10%) і Лондон (23%)».

Згідно з офіційними даними, число випадків інфекції в Росії наближається до 380 тисяч, всього померли 4 142 заражених коронавірусом. Найбільший осередок COVID-19 розташовано в Москві і Московській області - понад 200 тисяч заражених.

Росія знаходиться на третьому місці за кількістю виявлених випадків зараження COVID-19 - після США та Бразилії. Багато експертів не сумніваються, що Росія навмисно занижує статистику по коронавірусу.

Контрабанда прямувала до США: Українські митники вилучили з посилки артефакти 6-го тисячоліття до нашої ери (фотофакти)

середа, 24 квітень 2024, 7:15

Київські митники знайшли автентичні нуклеуси походженням з північно-західної та західної частин України . Під час митного контролю міжнародного поштового відправлення київські митники вилучили з посилки, яка прямувала до США, три археологічні артефак...

Спеки не буде? Метеорологиня розповіла, якої погоди чекати влітку в Україні

середа, 24 квітень 2024, 6:59

Очікується, що цьогоріч літо в Україні може бути теплим, але не спекотним. Про це "24 каналу" розповіла метеорологиня Віра Балабух, передають Патріоти України. "Відповідно до тих розрахунків які є зараз, очікується що літо в Україні може бути теплим, ...