На потреби ЗСУ зможуть вилучати автотранспорт? Цікавий нюанс у новому законопроєкті про мобілізацію

У тексті нового законопроєкту про мобілізацію, який Кабінет міністрів передав до Верховної Ради 30 січня, міститься положення щодо вилучення транспортних засобів та обмеження їх використання. Проте про що саме йдеться, в документі не уточнюється. На це звернув увагу народний депутат Ярослав Железняк. Про це він написав у Telegram-каналі, передають Патріоти України.

"Звичайно може це мова йде про невеликий перелік транспорту (тут бачу і трактори, сільськогосподарська та будівельна техніка попадає), але виглядає не дуже. Шановний бізнес, зверніть увагу. Особливо логістика, будівництво та агропромисловість", – зазначив депутат.

У тексті законопроєкта зазначено, що військово-транспортний обов'язок встановлюється для забезпечення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань у транспортних засобах та техніці під час спеціального періоду. Цей обов’язок розповсюджуються на центральні та місцеві органи виконавчої влади, інші державні установи, а також на громадян, які є власниками транспортних засобів.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...