На Позняках повітря стане майже курортним: Київській сміттєпереробний завод оснастять системою хімічного очищення

На Київському заводі “Енергія” встановлять хімічну систему очищення, що знизить у рази рівень шкідливих викидів в атмосферу та приведе його до європейських стандартів. Орієнтована вартість модернізації становить близько 30 млн євро, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу КМДА.

З цією метою на підприємстві проведуть масштабний капітальний ремонт і модернізацію фільтрів, які забезпечуватимуть температурний режими у 1200 градусів, що гарантуватиме досягнення як екологічних стандартів, та вироблятимуть 300 тисяч тонн гарячої води щорічно. Орієнтована вартість модернізації становить близько 30 млн євро.

«Енергія» – єдиний в Україні діючий сміттєпереробний завод, який переробляє близько 25% від загальної кількості відходів Києва. Завод не лише здійснює утилізацію сміття, а ще й забезпечує опаленням і гарячою водою житлові будинки на масиві “Позняки”.

Українець відсудив у "Ощадбанка" десятки тисяч гривень моральної компенсації: Що сталося

вівторок, 16 квітень 2024, 9:23

Барський районний суд Вінницької області зобов'язав Ощадбанк повернути клієнту 129,4 тис. грн, які списали з його рахунку, та заплатити йому 30 тис. грн моральної шкоди. Клієнт став жертвою шахрайських дій, передають Патріоти України. Як йдеться в ріше...

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...