На прізвисько "Шумер": Встановлено одного з ватажків "ЛНР", який винен у загибелі співробітників СБУ

Терористу і трьом його підлеглим заочно повідомлено про підозру.

Ватажку одного із незаконних збройних формувань терористичної організації "ЛНР" заочно повідомлено про підозру у причетності до загибелі двох співробітників Служби безпеки України 26 травня 2018 року в селі Жолобок Новоайдарського району Луганської області, передають Патріоти України.

Як повідомила прес-служба СБУ, досудове слідство встановило, що мешканець Ясинуватої Донецької області на прізвисько Шумер у квітні 2015 року очолив один з мотострілецьких батальйонів так званої 4 ОМСБр народної міліції "ЛНР".

За його вказівками бойовики обстрілювали позиції Збройних сил та правоохоронних органів України у Новоайдарському районі Луганщини. У травні 2018 року за наказом Шумера террористи зі стрілецької зброї та автоматичного гранатомета обстріляли позиції сил АТО в районі Жолобка. Унаслідок обстрілу загинуло двоє співробітників СБУ, ще двоє були поранені.

Терористу і трьом його підлеглим заочно повідомлено про підозру за ч.3 ст.258 (терористичний акт) та ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Їх оголошено у розшук.

Окупанти навіть зруйнували його дім, але...: Харків'янина вдруге судитимуть за любов до "русского мира" (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 21:28

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові 48-річного чоловіка, який є шанувальником Росії. За даними слідства, у 2022 році його вже притягували до кримінальної відповідальності за те, що він заперечував збройну агресію Росії проти Україн...

"Спорт поза політикою": Призер Олімпіади з плавання став на захист Ломаченка перед титульним боєм

вівторок, 7 травень 2024, 21:16

Срібний призер Олімпіади з плавання і колишній народний депутат України Денис Силантьєв поділився думкою щодо українського боксера Василя Ломаченка. Силантьєв в інтерв'ю Sport-express.ua заявив, що не хоче «змішувати спорт і політику», передають Патріо...