На Прикарпатті чоловік отримав "бойову" повістку і 9 місяців ховався від мобілізації: Як покарали

В Івано-Франківській області до 1 року позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав "бойову" повістку, проте 9 місяців ховався від мобілізації. Про це йдеться у вироку Тисменицького районного суду Івано-Франківської області, передають Патріоти України.

За даними суду, у березні 2023 року чоловіка визнали обмежено придатним до мобілізації. У вересні 2023 року йому дали "бойову" повістку для відправлення на військову службу, проте житель Прикарпаття 9 місяців ховався від мобілізації.

На суді чоловік провину визнав. Він заявив, що "кається у скоєному, однак проходити службу в ЗСУ не бажає, так як боїться за своє життя, просить його суворо не карати. Повідомив, що на даний час розлучений, однак має на утриманні одну малолітню дитину".

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 1 року позбавлення волі.

Не ховайтесь за людей!

четвер, 4 липень 2024, 17:22

Зранку телеграм-канали, особливо з пулу президентського офісу, поширюють цитатник інтервʼю Зеленського виданню "Bloomberg". Окрім вихвалянь Єрмака, вимог до союзників і скарг на життя проводиться цікава думка. . Мовляв, для зміни української території ...

Це здивує! Як українцю отримати пенсію в Польщі і чи правда, що достатньо одного дня роботи

четвер, 4 липень 2024, 16:53

У Польщі пенсію від Управління соціального страхування (ZUS) можуть отримати українці, які працювали навіть один день. Однак не йдеться про мінімальну пенсію. Внесок розділять на середню тривалість життя на пенсію. Тобто в такому випадку пенсія може б...