На Прикарпатті ведмедиця з'їла пів обличчя чоловікові - він дивом вижив і переніс 37 "пластик"

Житель села Івано-Франківської області Дмитро Зелінський 8 років тому пережив напад ведмедиці. Дика тварина відгризла чоловікові половину обличчя, передають Патріоти України.

Як розповів сам Дмитро в сюжеті програми "Надзвичайні новини", в той день він збирав у лісі гриби та ягоди. Ведмедиця напала на нього раптово, захищатися від звіра у чоловіка не було сил.

Попри отримані травми, він дивом зумів самостійно дістатися до села. Люди, яких він зустрічав по дорозі, розбігалися нажахані від побаченого, а власна дружина знепритомніла.

Дмитро Зелінський пережив 37 пластичних операцій, медики буквально збирали обличчя потерпілого по частинах. Елементи обличчя біля місця нападу ведмедиці знаходили лісники.

"Знайшли ніс із верхньою губою і частину щоки. Знайшли скальп із волоссям, уламок щелепи, 10 зубів", – розповів Юлій Тарасюк, мисливець. Реабілітацію потерпілий проходить до сьогодні, велику допомогу в прийнятті себе і свого відображення в дзеркалі Дмитру надають його близькі родичі, передусім, дружина Марія.

Як пояснили лісничі, інцидент був випадковістю. Чоловік просто зайшов не в той час і не в те місце. Неподалік від місцевості, де на нього напала ведмедиця, було знайдено останки оленя: тобто хижий звір просто захищав свою здобич.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...