На Прикарпатті збудували довгоочікуваний потужний міст через Дністер (відео)

Біля с. Сівка-Войнилівська на дорозі Т-09-10 Бурштин – Калуш завершили будівництво 240-метрового мосту через Дністер. Наразі Укравтодор очікує офіційних дозволів щодо введення в експлуатацію нового мостового переходу, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу дорожнього відомства.

“Міст, який будується з 1994 року нам вдалося побудувати за один рік. На завершальній стадії і капітальний ремонт мосту на дорозі Н-10 у селі Бондарів”, – відзначили в Укравтодорі.

Він складається з 10 прогонів: 6 залізобетонних по 18 метрів та 4 сталезалізобетонних по 33 метри. Роботи на об’єкті тривали рік.

Будівництво розпочали ще у 1994 році. За цей час влаштували опори, змонтували металічні та залізобетонні балки на 4 прогонах. У зв’язку з відсутністю фінансування у 2009 році роботи припинено. Відновилося фінансування у 2019 році. Наразі тут триває нанесення розмітки та нових дорожніх знаків.

Паралельно завершуються роботи з капітального ремонту мостового переходу на км 82+881 автомобільної дороги Н-10 Стрий — Івано-Франківськ — Чернівці — Мамалига протяжністю 54,6 м.

Загалом, розповідають дорожники, в Івано-Франківській області завершені процедури закупівлі з будівництва та капітального ремонту ще 3 мостів-довгобудів, щоб розпочати роботи на них цього року. Паралельно триває виготовлення проєктно-кошторисної документації об’єктів на 2021 рік.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...