"На роботу тут першочергово беруть співгромадян": Українка розповіла про життя у Франції

Якщо роботодавець найняв іноземця, то змушений заплатити за нього податки, які втричі вищі, ніж, якщо взяти на роботу співвітчизника.

Українка Оксана, яка мешкає в Леоні розповіла, скільки коштує нерухомість у Франції та про особливості її зйому. Колись жінка працювала ріелтором, зараз - фрілансером із просування. Патріоти України пропонують вам прочитати її історію.

"Зняти чи купити житло у Франції досить складно. Для зйому житла треба показати зарплату, яка втричі буде перевищувати вартість квартири. Аби купити нерухомість, слід мати 20% вартості нерухомості. Банки не відмовляють нікому, хто офіційно працює в державі", - каже Оксана.

У Леоні нерухомість дуже дорога. Це друге місто за вартістю квартир після Парижу. Найдешевше помешкання, яке продавала ріелтор, коштувало 130 тисяч євро. Найдорожче - 897.

"Відсоток по кредиту залежить від вашого статусу та того, де саме берете житло. Родини, які погодились переїхати у передмістя не платитимуть відсоток по кредиту. Зараз саме у передмістях будують нові мікрорайони з дуже красивою інфраструктурою, щоб розвантажити центр. Для звичайних громадян дають кредит під 1%. Є ще особливість, що банки не дають іпотеку, а саме кредит. Коли родина не має змоги виплачувати кредит, то спеціальна організація продає дім з аукціону і тоді гасить відсоток по кредиту у банк", - пояснює.

Найпопулярніші квартири - студіо із невеличким метражем. Деякі мають розмір кімнати, вся квартира може складати 18 квадратних метрів. "Тут є мода викуповувати цілі поверхи і переобладнувати їх під квартири- студіо. В місті багато університетів і студенти знімають таке житло першочергово. Такі квартири будуть коштувати від 350 до 700 євро", - каже українка.

На роботу тут першочергово беруть французів. Якщо роботодавець найняв іноземця, то змушений заплатити за нього податки, які втричі вищі, ніж, якщо взяти на роботу співвітчизника.

"Українці намагаються отримати громадянство. Раніше було модно вийти заміж за француза і прожити з ним два роки. Зараз ці правила стали жорсткішими. Прожити треба в шлюбі не менше чотирьох років. У будь- який момент до вашого помешкання може прийти перевірка. До того ж на співбесіді потім багато розпитують про сімейне життя, традиції, особливості. Наприклад, що чоловік зазвичай їсть на сніданок чи, як ви святкуєте Новий рік" - додає Оксана.

Джерело: Gazeta.ua

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...