На родовищі Володимирець-Східний: На Рівненщині знайшли найбільший за всю історію камінь бурштину (фото)

На Рівненщині знайдено камінь бурштину вагою понад п’ять кілограмів. Тож, велетень увійшов до десятки найбільших в світі, інформують Патріоти України.

Як повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, на сьогоднішній день максимальна вага такого екземпляра – понад 9 кг. Камінь знаходиться в Музеї природознавства в Берліні. А в Україні найбільшими вважалися зразки бурштину вагою 1 040-1 930 г.

– Такі екземпляри надзвичайно рідкісні, підтверджують експерти Державного гемологічного центру України. Лише кілька каменів подібної ваги перебувають у музеях та приватних колекціях, – додав Коваль.

Коштовний самоцвіт видобули на родовищі Володимирець-Східний. Всього в області таких понад 4 тис. гектарів. Роботи дуже багато, адже в пік нелегального промислу тут орудували тисячі старателів, які змітали усе на своєму шляху в гонитві за наживою. Останніми роками їх вдалося трохи стримати та чи надовго – невідомо. Точно одне: те, що зруйнували за мить, відновлюватиметься десятки років.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...