На російському курорті син президента Центрально-Африканської Республіки втік від охорони та напав на жінку

У Кисловодську син президента Центрально-Африканської Республіки Фостен-Арканжа Туадери Еваріст Туадера втік від охорони у готелі та напав на діачину з обслуговуючого персоналу та якогось чоловіка, котрий пробував заспокоїти Туадеру-молодшого, повідомляють російські ЗМІ.

Еваріста Туадеру відправили на російський курорт "для реабілітації". Під наглядом психолога і фізіотерапевта Заріни (що ніби натякає - від яких саме проблем Туадера-молодший мусив лікуватись аж так далеко від татового місця роботи). "Реабілітувати на курорті" мали до 28 серпня, а тоді доправити до лікарів в Москву. Але саме на цьому моменті син президент втік з двору готелю прямо з валізою.

Заріна його доволі швидко знайшла, спробувала заспокоїти (бо він вже напав мінімум на одну людину, що видно на відео, але в офіційних формулюваннях це звучить як "був схвильований") - і сама відгребла в писок. Викликали швидку, з Туадерою-молодшим якось впорались. Лікар Заріна подавати заяву за побиття відмовилась - не зважаючи на те, наскільки голосно скиглила за кадром. Очевидно, це входило в прайс або в додатково оплачувані нюанси взаємодії з реабілітовуваним президентським нащадком.

Але інцидент доволі показовий для розуміння специфіки взаємодії і обопільних зобов'язань Кремля і влади ЦАР. І, мабуть, не тільки ЦАР, а влади всіх держав, що їх Росія зараз наполегливо тягне до БРІКС. Як сказав сам Туадера-старший на саміті (24 серпня, якраз поки молодший "дореабілітовувався" в Кисловодську) після того, як закликав "створити новий світовий порядок": "потрібні нові структури, які гарантують процвітання країн, що розвиваються".

Ну, тепер можна здогадатись, чиїм коштом очікується це "процвітання". Принаймні щодо Туадери і, можливо, ЦАР в цілому.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...