На ринку "Барабашово": У Харкові відбулися масові зіткнення з вибухами і пострілами (фото, відео)

У четвер, 27 лютого, в Харкові біля ТЦ "Барабашово" відбулися масові зіткнення, в яких постраждали люди. На місці події лунали звуки, схожі на вибухи або постріли. У зіткненнях взяли участь люди в балаклавах і група в жилетках ініціативної групи підприємців "Барабашово", передають Патріоти України.

Що відомо:

  • Харківський виконкому 29 січня виніс рішення, згідно з яким комунальники повинні демонтувати арку біля входу в ринок
  • Активісти "Стоп дорога" і представники комунальних служб Харківської міської ради вступили в протистояння: були чутні постріли і вибухи
  • На ринок прибув голова Харкова Геннадій Кернес, якого освистали
  • За даними поліції, на місці події були присутні більше сотні людей. Поліція затримала 20 осіб

Відзначимо, що Кернеса зустріли криками "Ганьба" і "Сучий пес". При спілкуванні з активістами чиновник повідомив, що сьогодні (27 лютого) повинні були демонтувати арку на в'їзді в ринку, оскільки на неї, за його словами, "немає жодного документа".

Кернес на місці віддав вказівку комунальникам: "Беріть кран і знімайте". За його словами, підприємці будуть працювати також, як і працювали, підприємці отримають нові торгові місця.

Раніше в пресслужбі мерії заявили, що співробітники КП приїхали до ринку для того, щоб виконати рішення виконкому від 29 січня. Згідно з документом, рекламна конструкція є незаконною.

В результаті між комунальниками та противниками будівництва дороги через територію ТЦ відбулися зіткнення, в ході яких постраждали три людини.

При цьому директор Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта додав, що три людини отримали легкі травми і відмовилися від госпіталізації. Ще двох з опіками рук і ніг медики доставили в опіковий центр.

У поліції підтвердили, що було затримано 20 осіб, яких доставили в відділення. Також копи вилучили кілька гумових кийок, газові балончики.

Відзначається, що від сльозогінного газу також постраждало кілька поліцейських. Факт події внесений до Єдиного обліку заяв та повідомлень Київського відділу поліції Харкова.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...