На Сонці сталися чотири потужні спалахи: Ось коли очікувати магнітну бурю

На Сонці відбулося одразу 4 сильних спалахи, серед яких було явище категорії Х. Усі ці виверження енергії та випромінювання сталися разом із корональними викидами маси, спрямованими в бік Землі. Про це пише IFLScience, передають Патріоти України.

Усі чотири потоки плазми мають досягти Землі по черзі в неділю, 11 серпня і в понеділок, 12 серпня. Особливо потужний потік плазми, що виник разом зі спалахом класу Х, летить до Землі зі швидкістю понад 1000 км/с. Він має вдарити по нашій планеті 12 серпня.

Учені з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США повідомили про те, що в неділю, 11 серпня і в понеділок, 12 серпня, на Землі очікується геомагнітна буря рівня G2 або G3. Геомагнітні бурі мають п'ять категорій, де G1 — найслабша, а G5 — найпотужніша.

Довідка:

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі із різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, люди можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...