На Сонці з'явився торнадо заввишки 120 тисяч кілометрів - вдесятеро більше за всю Землю (відео)

Космічний апарат NASA SDO декілька днів спостерігав за появою на Сонці "сонячного торнадо" заввишки 120 тисяч км, що приблизно в 10 разів більше за розміри Землі, пише Daily Mail.

Цей торнадо, що складається із гарячої плазми, з'явився в районі Північного полюса Сонця і протягом кількох днів відбувався викид намагніченого газу до космосу. За словами вчених, швидкість потоку плазми становила приблизно 500 тисяч км/год.

На Сонці відбуваються дедалі частіше подібні дивні події. Наприклад, таке ж торнадо астрономи вже спостерігали у лютому цього року. І він також з'явився в районі Північного полюса Сонця.

Вчені вважають, що подібні плазмові вихори пов'язані зі зміною напряму магнітного поля Сонця, яке відбувається один раз у кожному 11-річному сонячному циклі.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...