На суді заявив, що "не кається": Чоловік майже рік ховався від мобілізації і поплатився

У Рівненській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку і майже рік ховався від мобілізації, передають Патріоти України.

Про це йдеться у вироку Зарічненського районного суду Рівненської області.

За даними суду, в жовтні 2023 року ВЛК визнала чоловіка придатним до мобілізації. Він отримав повістку, проте так і не прийшов до ТЦК для відправлення на службу.

На суді чоловік заявив, що дійсно від жовтня 2023 року уникає військової служби. Він заявив, що про вчинен шкодує, і просив суд відпустити його на волю.

Працівник ТЦК підтвердив, що чоловік ухилявся від військової служби. Військовослужбовець після того, як підсудний не прийшов до ТЦК, кілька разів приїжджав до помешкання ухилянта, проте той переховувався від ТЦК.

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 3 років позбавлення волі. Його взяли під варту в залі суду.

Варто знати! Хто може отримати відстрочку від мобілізації з 1 вересня - всі категорії

п’ятниця, 23 серпень 2024, 23:45

Країна-агресор РФ продовжує вести повномасштабну війну проти Україну, через що в нашій країні триває загальна мобілізація.Чоловіків 18-60 років призивають до війська для захисту країни від окупантів, водночас деякі категорії громадян мають право на від...

На суді заявив, що "не кається": Чоловік майже рік ховався від мобілізації і поплатився

п’ятниця, 23 серпень 2024, 23:15

У Рівненській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку і майже рік ховався від мобілізації, передають Патріоти України. Про це йдеться у вироку Зарічненського районного суду Рівненської області. За даними суду, в жов...