На Сумщині "несвятий отець" УПЦ МП отримав вирок за підробні водійські права

Путивльський районний суд Сумської області визнав винним священика Української православної церкви (МП) у використанні завідомо підробленого документа і оштрафував на 5,1 тис. грн. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 7 лютого.

Наприкінці червня 2022 року священик переглядав соцмережу lnstagram, де побачив оголошення про можливість отримання посвідчення водія, не проходячи навчання та не складаючи заліки. Він вийшов на особу, яка пообіцяла виготовити фейковий документ за 7 тис. грн. Незаконне посвідчення водія церковник забрав на «Новій пошті».

4 листопада автомобіль, яким керував батюшка, зупинили правоохоронці на блокпосту для перевірки документів. Так було викрито священика на використанні підробного посвідчення водія.

Судово-технічна експертиза підтвердила: посвідчення водія, видане на ім’я батюшки, фальшиве.

Церковник уклав із прокурором угоду про визнання винуватості: обвинувачений визнав вину і погодився з призначенням покарання у вигляді штрафу. У підсумку суд затвердив цю угоду. Окремо батюшка заплатить 2,2 тис. грн у вигляді витрат за проведену експертизу.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...