На Сумщині вирує страшна негода: Одна людина загинула, багато постраждали (фото)

У Бурині на Сумщині через негоду зруйновано будинки, пошкоджено АЗС, залізницю, частково нема світла, загинула одна людина, 8 постраждали. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький у телеграмі, передають Патріоти України.

"Буринь. Наслідки непогоди. Станом на 20:00. Близько 20 приватних будинків залишились без даху, у кількох - зруйновані стіни. Пошкоджено АЗС та ряд нежитлових приміщень та автомобілів, пошкоджено лінію електропередач. У електропідстанцію влучила блискавка. Чотири лінії по 110кВ знеструмлені. Близько 10 тис. абонентів у Бурині та частині Буринської громади лишились без електроенергії та зв'язку", - зазначив він.

Унаслідок стихійного лиха загинула людина: на неї впала стіна. Травми отримали 8 людей, зокрема двоє людей із ушкодженнями середньої тяжкості в місцевій лікарні, одна жінка - із переломом руки у Сумах, двомісячна дитина без свідомості у стані контузії госпіталізована до Конотопської ЦРЛ. Ще чотирьом людям із легкими травмами надали медичну допомогу без госпіталізації.

На місці події працюють аварійні бригади ДСНС, енергетиків, працівники департаменту цивільного захисту населення Сумської ОВА.

Пізніше Дмитро Живицький додав, що найбільше від негоди постраждав Конотопський район, особливо Буринська громада, проте й в інших районах є наслідки. Ще не всюди відновили електропостачання.

"Тим, хто потребує допомоги, вона буде надана у найближчий можливий час. Для фіксації та допомоги в подоланні наслідків - звертайтеся до своїх голів громад, або на телефони екстрених служб. В усіх громадах є резервний фонд на такі випадки. Де його не вистачатиме - ми виділимо необхідне з фонду області", - пояснив голова ОВА.

У телеграмі Укрзалізниці повідомили, що через негоду пошкоджено інфраструктуру на ділянці Конотоп - Ворожба. Енергетики та колійники проводять ремонтні роботи, проте запізнюються такі потяги:

  • №780 Київ - Суми;
  • №6305 Ворожба - Конотоп.

Крім того, можуть затриматися поїзди, котрі мають вирушити в рейс 18 вересня:

  • №805 Харків - Конотоп;
  • №6306 Бахмач - Ворожба.

Укрзалізниця закликала українців стежити за оголошеннями на вокзалах і станціях.

Раніше очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив у телеграмі про руйнування будинків і повалені дерева через негоду.

"Сумщина, Буринь. Надзвичайні погодні умови! Зруйновані будинки і зірвані дахи. Чимало руйнувань у домогосподарствах, повалені дерева. Частина громади лишилася без електроенергії", - наголосив він.

На місці працюють рятувальники. Дмитро Живицький доручив їм, використовуючи матеріальний резерв громади та, за потреби, області, якнайшвидше накрити будинки.

Також в ОВА відпрацьовують питання евакуації людей.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...