На Тернопільщині чоловік повернувся з полігону додому і рік ховався від ТЦК: Яке рішення ухвалив суд

У Тернопільській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який рік уникав мобілізації та переховувався від ТЦК. Про це йдеться у вироку Кременецького районного суду Тернопільської області.

За даними суду, чоловіка у січні 2023 року визнали придатним до мобілізації. Згодом він отримав "бойову" повістку, проте ухилився від військової служби під час воєнного стану.

На суді чоловік провину визнав. Він пояснив, що взимку він пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до мобілізації.

"Після цього йому дали бойову повістку на відправлення і наступного дня він з`явився. Його відправили до Тернополя , а звідти до Львова. Однак, в нього дуже сильно піднявся тиск і його відправили додому. Ніяких документів йому не дали. Коли ввечері він повернувся до м. Кременець, то йому знову вручили повістку на відправлення за день вже до м. Житомир", — йдеться у матеріалі суду.

Чоловік заявив, що через високий тиск він вирішив ухилитись від мобілізації. До лікарів він не звертався та займався самолікуванням, оскільки рік переховувався від працівників ТЦК. Житель Тернопільщини додав, що він не хоче служити в армії.

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ. Його засудили до 3 років позбавлення волі.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...