На це кошти знайшли: Уряд підвищив зарплату держслужбовцям

14 січня уряд затвердив постанову що визначає схеми посадових окладів на посадах державної служби у 2021 році. Зокрема, встановлено новий мінімальний посадовий оклад. Радісну звістку нижнім чинам армії, що обслуговує бюрократичну машину держави повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

За його словами, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», встановлено, що у 2021 році для всіх категорій працівників державних органів застосовуються розміри та умови оплати праці, що діяли станом на 1 вересня 2020 року.

Ухвалена урядом постанова не змінює умови оплати праці державних службовців і гарантує їх розмір на рівні вересня 2020 року. Крім того - враховує необхідність забезпечення мінімального посадового окладу у розмірі 4540 грн для найнижчої посади державної служби, що дорівнює двом прожитковим мінімумам визначеним статтею 7 згаданого Закону ( з 1 січня 2021 року прожитковий мінімум становить 2270 грн ).

Водночас на сайті Кабміну уточнюється, що підвищено рівень посадового окладу для спеціалістів категорії В3 на рівні районів, районів у містах, містах обласного значення, оскільки він не відповідав вимогам чинного законодавства. Відтепер він дорівнює двом прожитковим мінімумам. Для решти державних службовців умови оплати праці зберігаються і гарантується їх розмір на рівні вересня 2020 року.

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...