На ці "машини" не потрібні дозвільні документи: На чому в Україні можна їздити без водійських прав

Повний список транспортних засобів.

Для керування багатьма видами транспортних засобів в Україні потрібні водійські права. Однак, є і винятки – на деякі "машини" не потрібні дозвільні документи. Журналісти склали список техніки, якою можна керувати без водійського посвідчення, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

  • Велосипед

Найвідоміший транспортний засіб, для управління яким не потрібні права. На велосипедах можуть їздити навіть маленькі діти, однак тут існує обмеження – на дорогу можна виїжджати тільки починаючи з 14 років.

  • Мопеди і скутери

Згідно з діючими ПДР, для пересування на мопедах і скутерах потрібні права в тих випадках, якщо їх потужність складає 3 кВт і вище. Якщо ж транспортний засіб має потужність менше 3 кВт, можна їздити без прав. Але це стосується лише тієї техніки, яка оснащена електромотором. Для мопедів та скутерів із двигуном внутрішнього згоряння потрібні права в будь-якому разі.

До речі, ще недавно мопеди і скутери з робочим об'ємом до 49 куб. см можна було не реєструвати, але з червня 2020 року це потрібно робити обов'язково.

  • Електросамокати

Відносно новий вид транспортного засобу, який набуває все більшої популярності в Україні. На них також поширюється "правило трьох кіловат". Водночас на переважну кількість електросамокатів права не потрібні, оскільки їх потужність варіюється від 0,1 до 1 кВт. І хоча віддача невелика, такий транспорт має досить гарну динаміку.

  • Сігвеї та моноколеса

Цей транспорт більше призначений для прогулянок, ніж для цільових поїздок. Проте на нього також не потрібні права, хоча швидкість сигвеї та моноколеса розвивають пристойну.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...