На українські ринки завезли отруйну картоплю: Як розпізнати

Картопля має бути чистою на розрізі, без плям та дірочок.

На ринки України завезли імпортні овочі, щоб знизити ціни на "золоту" картоплю. Але з Білорусі приїхали в тому числі отруйні продукти - в них перевищена норма нітратів удвічі. Про це повідомила Госпродпотребслужба, передають Патріоти України.

"Нас кожні три дні перевіряють. Кожні три дні - в лабораторію. І вміст нітратів в нормі у нас. Ця картопля вже вилежалася. Вона перебрана. Тобто вона якісна. Її можна зберігати до ...ну, всю зиму", - повідомляє продавець на ринку.
Щоб розпізнати отруйну картоплю треба знати кілька технік: "Розрізаємо. Найперше - картоплина повинна бути всередині чиста. Не повинно бути нічого чорного. І видно. За зовнішнім виглядом. Щоб не було дірок, щоб поїдена не була, не була побита дротянкою," - вчить продавець.
Білоруська і українська картопля майже не відрізняються за якістю. Але разом з українською та білоруською картоплею перевірили і картоплю з Туреччини. "Ми провели випробування над трьома зразками. Вся картопля, яка була сьогодні на експертизі, в межах допустимих рівнів. Але найнижчий вміст нітратів виявився в картоплі українського походження", - повідомили в лабораторії.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...