На українців чекають погодні аномалії, сніг буде в листопаді: Синоптики дали детальний прогноз

В Україні перша половина осені радувала теплом, але вже в кінці цього тижня в країну прийде похолодання, температура повітря знижуватиметься до кінця місяця, але в деяких регіонах можливі "гойдалки". Про це заявив заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, повідомляє "Експрес", передають Патріоти України.

За його словами, до кінця жовтня температура повітря вдень впаде до +8 градусів, тільки на Закарпаття похолодання може прийти пізніше.

"У жовтні середньомісячна температура складе +7+12 градусів, у горах буде холодніше - в межах 6-7 градусів вище нуля. Опадів випаде 30-65 міліметрів. Найбільше їх очікується в Карпатах - до 100 міліметрів", - зазначив він.

У свою чергу, кліматолог Василь Троцюк, директор Науково-аналітичного центру заявив, що в Україні чітко простежуються аномалії, викликані "зміщенням" сезонів - зима насувається на весну, літо - на осінь, а осінь - на зиму. Він зазначив, що 25 жовтня в Україні температура повітря не буде підніматися вище +18 градусів вдень, +4+8 вночі. У центрі країни можливі заморозки.

Троцюк підкреслив, що температура продовжить падати в листопаді, в другій половині місяця вночі температура буде опускатися до нуля. Після 20 листопада очікується сніг, але він буде падати разом з дощем і танути.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...