На Україну чекає аномальна зима: Синоптик попередила українців про великі "сюрпризи"

За словами завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, кандидатки географічних наук Віри Балабух, антициклон спричинить аномальну погоду в Україні - зима цього року в Україні очікується теплою, передають Патріоти України.

Як пояснила експертка, в Атлантиці формується потужний антициклон, який виштовхуючи тепле повітря із субтропіків у бік України, спричинить встановлення аномальних для зими в нашому кліматичному поясі температур.

Яка температура буде зимою

За словами Віри Балабух, цієї зими середня температура повітря взимку триматиметься на рівні 1-2 градуси вище норми, буде коливатися в межах від +5 до -5 градусів.

Загалом, як наголошує Балабух, підвищення зимових температур є тенденцією останніх десятиліть. Вже стає нормальним, що температурні показники січня наближаються до типових температурних показників листопада.

Але це не виключає короткочасних значних похолодань. Взимку 2024-2025 року можливі короткочасні арктичні вторгнення, які спричинять короткочасні, на два-три дні значні морози.

Загалом зима буде такою ж теплою та м’якою з переважанням помірних температур.

В Україні водіїв штрафують за автогаз: Що варто знати і кого покарають

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 8:48

Автовласники, які вирішили встановити газобалонне обладнання (ГБО), мають здійснити перереєстрацію свого авто – якщо її не пройти, можна отримати штраф. Для цього необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС у 10-денний термін післ...

Чи буде скасовано ліміт на карткові перекази в Україні: У Нацбанку виступили із заявою

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 8:30

Введення ліміту в 150 тис. грн на місяць на грошові перекази з картки на картку покликане запобігти ухиленню від сплати податків. Тому Національний банк України (НБУ) зберігає тверду позицію щодо цього питання та вважає запровадження обмежень правильни...