На Україну чекає ще одна весняна повінь, вона може бути сильнішою за попередню: Коли чекати на розгул стихії

В Україні, де через паводок дачні ділянки киян були затоплені, може бути новн водопілля. Про це повідомили в Укргідроенерго, передають Патріоти України.

«За прогнозами синоптиків, наприкінці квітня — на початку травня в Україні очікуються ще більш значні опади — отже, може бути і друга хвиля водопілля. ГЕС та ГАЕС „Укргідроенерго“ окрім врегулювання ситуації з рівнями води, виконує покладені на них функції — забезпечуючи балансуючим та аварійним резервами енергетичну систему України. Також гідроенергетики продовжують відновлювати втрачені потужності внаслідок ракетних обстрілів», — йдеться у повідомленні.

В Укргідрометцентрі також повідомили, що 21 квітня на Верхньому Дніпрі в межах країни рівень води утримуватиметься близьким до максимальної позначки піку весняного водопілля зі збереженням затоплення заплави, порушенням транспортного сполучення, обтопленням та відрізанням від основних шляхів сполучення, частковим затопленням окремих населених пунктів та початковим затопленням житлових будинків в ряді прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІІ рівень небезпеки — червоний).

Також 21 квітня внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС, на р. Дніпро у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів (ІІ рівень небезпеки — помаранчевий).

А на ділянці Десни 21 квітня нижче с. Розльоти в межах Чернігівської області продовжиться ріст рівнів води на 2−10 см за добу, з подальшим затопленням заплави, територій ряду сіл, обтопленням сіл водою та порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області, частковим затопленням присадибних ділянок та можливо початковим затопленням окремих будинків у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки — помаранчевий).

В Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що упродовж 21−22 квітня очікується проходження максимального рівня водопілля на Десні біля с. Макошине висотою 740−750 см над нулем поста (рівень води на 8 год. 20 квітня становив 737 см) з подальшим затопленням заплави, територій ряду сіл, обтопленням сіл водою та порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами.

21 квітня внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду, утримуватиметься затоплення заплавних територій та понижених ділянок у ряді населених пунктів:

- на Кременчуцькому водосховищі у Черкаській області (ІІІ рівень небезпеки — червоний);

- на Кременчуцькому, Кам’янському, Дніпровському водосховищах у Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях (ІІ рівень небезпеки — помаранчевий).

Можливе початкове затоплення заплавних територій на Каховському водосховищі у ряді населених пунктів у Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях (ІІ рівень небезпеки — помаранчевий).

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...

Український легіонер героїчно витяг "Реал" у протистоянні з "Манчестер Сіті": Результати чвертьфіналів Ліги чемпіонів УЄФА

четвер, 18 квітень 2024, 6:15

У чвертьфіналі Ліги чемпіонів 2023/24 мюнхенська "Баварія" вибила лондонський "Арсенал", а українець Андрій Лунін забезпечив мадридському "Реалу" перемогу над англійським "Манчестер Сіті". . Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, матчі-відповіді. "Баварія" – "...