На Україну насувається сильна спека: Синоптикиня назвала дати, коли буде пік температур

В Україні суттєво підвищиться температура повітря протягом наступних кількох днів. Хоч вже зараз у багатьох регіонах позначки термометрів досягають 30° і навіть вище. Про це повідомила під час телемарафону синоптикиня Наталія Діденко, передають Патріоти України.

"Спека - це абсолютно нормально для цього періоду. Особливо спекотно буде найближчими днями: у вихідні (29-30 червня) і в понеділок(1 липня) буде 29-33°. У південній частині України місцями до +35°", - каже синоптикиня.

Втім, за її словами, спека справді насувається з невеликими коливаннями. Наприклад, у вівторок (2 липня) у західній і північній частині буде невелике зниження температури повітря. Натомість на решті території України триматиметься спека.

"Я хочу особливо закликати усіх власників скляних термометрів за вікном: якщо ви на них бачите 45-47°, не лякайтеся. Це сонце нагріло скло вашого термометра. Треба орієнтуватися лише за офіційними вимірюваннями", - наголосила Діденко.

"Ми наближаємося до літнього піку": У ДТЕК пояснили, чому вночі відключають світло і як складають графіки

неділя, 30 червень 2024, 21:15

Постійні обстріли ЗС РФ, ремонт енергоблоків АЕС і спекотна погода - все це збільшує навантаження на українську енергосистему. Через це в останній декаді червня суттєво збільшилися періоди відключення світла. І це ще не межа. Про це розповів виконавчий...

"Дуже радий приєднатися": Екстренер "Шахтаря" очолив титулований французький клуб

неділя, 30 червень 2024, 20:50

Італійський фахівець Роберто Де Дзербі офіційно очолив французький "Марсель". Контракт з 45-річним тренером розрахований на 3 роки, передають Патріоти України. Останнім місцем роботи Де Дзербі був «Брайтон». Раніше повідомлялося, що англійський клуб от...