На Україну насувається циклон Ксантипп: Метеорологи попереджають про дощ, вітер, хуртовини

23-24 лютого в Україні очікується ускладнення погодних умов - опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями сильний вітер, у Карпатах - сніг і хуртовини, зазначають Патріоти України.

Згідно повідомленню Укргідрометцентру, вночі 24 лютого у західних, вдень - у південно-східних областях місцями можливі значні опади. 23 лютого посилення вітру до 15-22 м/с, 24 лютого місцями, крім північно-східної частини, сильний вітер 25-28 м/с. У Карпатах сніг, вночі 24 лютого значний сніг, сильна хуртовина, на дорогах снігові замети, ожеледиця, 23 лютого пориви вітру 25-30 м/с, 24 лютого - 40 м/с.

24 лютого у горах Iвано-Франкiвськоi областi очiкується значна сніголавинна небезпека (3 рiвень).

"Ускладнення погодних умов 23 лютого відповідатиме І (жовтому), 24 лютого - ІІ (помаранчевому) рівню небезпечності", - йдеться у повідомленні метеорологів.

ПРОГНОЗ НА 23 ЛЮТОГО

ПРОГНОЗ НА 24 ЛЮТОГО

За прогнозами Діденко, атмосферний фронт циклону "Xanthippe", який перебуватиме 23 лютого на півночі Скандинавії, досягне України, куди принесе опади та посилення вітру.

"Дощ, місцями з мокрим снігом, пройде 23 лютого у більшості областей, хіба що Південь опиниться під впливом антициклону на "Гюнтер, який стримає вплив циклону в цій частині України, тому тут буде без опадів. Вітер західного напрямку розкрутиться до штормових поривів, може рвонути до 15-20 м/с і вище, у Карпатах до 30 м/с", - пише синоптик Наталка Діденко.

"Температура повітря очікується в межах +3+9 градусів з подальшим зниженням у понеділок до +2...+5. Дуже, дуже обережно під деревами, білбордами, хиткими конструкціями, непевними дашками і, взагалі, краще прибрати з балконів та подвір‘я все, що може легко літати", - уочнює пані Наталка.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...