На Україну насуваються морози до -15: Синоптики розповіли, де сніжитиме на початку грудня

Перші дні грудня принесуть до України справжню зимову погоду зі снігом та морозами. Подекуди нічна температура повітря опуститься до -15 градусів, але на півдні традиційно буде тепліше. Про це представниця Українського гідрометцентру Наталія Птуха повідомила у ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Прогноз погоди на грудень

"Найближчим часом погода вже набуватиме повноцінно зимового характеру, але не у всіх областях. Наприклад, для півдня навпаки перші числа грудня будуть відзначатися підвищенням температури, і вже у наступні три дні температура може бути подекуди навіть +9+15 градусів", – розповіла Птуха.

Щодо західних і південних областей, то у перші дні грудня через них пролягатиме атмосферний фронт, тож відповідно очікуються опади.

Де прогнозується сніг

1 грудня опади прогнозуються у більшості областей України, трішки менше – на півдні. "Це, знову ж таки, опади змішаної фази – це мокрий сніг. Більше до північного кордону – це може бути сніг. А по лінії від Львова до Харкова, то це – змішана фаза опадів. Південніше – це дощ", – повідомила синоптикиня.

Така ситуація утримуватиметься у перші три дні грудня. Трішки менше опадів очікується 4 грудня, вони відійдуть на південний схід.

Коли будуть сильні морози в Україні

Представниця Укргідрометцентру попередила про посилення морозів на заході та півночі країни. "4 числа вже почне температура знижуватися у більшості регіонів до від’ємних значень. Морози вже будуть надходити і починаючи з 5-6 числа (нічна – ред.) температура повітря у північних і західних областях може опускатися подекуди до 10, а то й 15 градусів морозу. Вдень морозець буде помірний" , – розповіла Птуха.

Щодо півдня, то там від 5-6 грудня денна температура повітря становитиме близько 0 градусів, а в нічні години очікується невеликий мороз.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...