На варті безпеки громадян: У Рівному створили квадрокоптерний патруль (відео)

Українська самооборона штурмує нові висоти

З пожежами у Рівному почали боротися дрони. Добровольці об'єднались, щоб створити квадрокоптерний патруль. Активісти першими помічають дим і вчасно направляють вогнеборців. Адже наразі у регіоні виникають десятки пожеж щотижня, зазначають Патріоти України.

Вогонь нищить ліси, поля і будинки. Тож Сергій Гупаленко запускає “залізну пташку”. І моніторить з повітря, де є дим чи полум’я. Усі місця перевіряють, щоб пожежники не їхали “в пусту”. Ефективність вогнеборців таким чином зросла в рази.

“Може, це горить сміття на городі, і вогонь контролює людина”, – каже Сергій Гупаленко.

У патруль записалося уже з десяток волонтерів. Отримали від влади 200 тис. грн на пальне і деталі для дрона. І просять всіх не палити траву!

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...