"На війну з Україною набирають всякий збрід": ЗМІ дізналися про проблеми у ПВК "Вагнера"

У приватну військову компанію "Вагнера" за кілька днів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну розпочали новий набір. Причому для кандидатів на відправлення до "ближнього зарубіжжя" було знято всі обмеження, передають Патріоти України.

За даними Російської служби Бі-бі-сі, журналістам якої вдалося поспілкуватися з найманцями, зараз іде "великий набір на українську війну". Контракти стали підписувати з тими, кого раніше й близько не підпускали, а основний кістяк ПВК намагаються зберегти для раніше підписаних контрактів в інших країнах.

"На прохання трудящих відкрито набір на охорону на ближнє зарубіжжя". 28 лютого, коли російське вторгнення тривало вже кілька днів, такі оголошення почали з'являтися в пабліках, через які й раніше йшло вербування найманців у ПВК "Вагнера".

Для кандидатів зняли майже всі обмеження, що існували раніше: якщо ще кілька місяців тому в ПВК не брали нікого, крім громадян Російської Федерації (народжених саме на території Росії), то тепер у пункт вербування в Молькіному під Краснодаром запрошують і мешканців так званих "ДНР" та "ЛНР", окупованого Криму, а також іноземців. Єдине – збереглася заборона на наймання громадян Грузії. Раніше народжених в Україні не брали, побоюючись проникнення в ПВК диверсантів.

Наявність боргів перед Федеральною службою судових приставів, відсутність довідки про несудимість або закордонного паспорта також перестали бути проблемою Один із найманців переслав журналістам повідомлення, яке розсилають у їхніх внутрішніх ветеранських чатах:

"Панове! Хто хоче поїсти "сало", пишіть мені. Чинних співробітників без косяків на пікнік не запрошують. Борги ФССП – по****. Закордонний – по****. Довідки – по****. Л/ДНР, Крим запрошуємо дуже. У кого були проблеми з працевлаштуванням у нас – телефонуйте. Хто був звільнений у нас з якихось причин – телефонуйте. Повторюю, на пікнік запрошуємо поїсти "сало".

При цьому в оголошеннях зазначають, що робота за колишніми контрактами не припиняється і перекидати назад до Росії найманців з африканських країн поки що не планується.

"Хлопці, все в штатному режимі, без змін. Африка під землю не провалилася. Коли концерт Газманова в Києві – не знаю. Єдине, авіарейси на півдні скасували, враховуйте це, добирайтеся іншим транспортом до Краснодара", – попереджають потенційних новачків в одному з оголошень.

"З українським набором цікава тема: там не основний кістяк, у Молькіному набирають усіх підряд. Саме тих, хто з косяками, саме тих, хто із чорних списків", – розповів він.

За словами найманця, "ветерани" називають нові загони, які набирають на війну з Україною, штрафбатами. "Тож там не "Вагнер", а всякий збрід, який зараз набирають у Молькіному із зеленими дверима. Хто в основних загонах – не беруть участі. Погань усяку набрали і командують ними такі ж штрафники. Тож не знаю, як вони поводяться", – додало джерело.

Клечальна субота перед Трійцею: які трави збирають і святять у церкві

субота, 18 травень 2024, 10:54

Трійця – одне з найважливіших християнських свят. У народі Трійцю називають Зеленою неділею, а оскільки святкування припадає на 50-й день після Великодня, то поширилася й інша назва – П’ятидесятниця. Дати Трійці у християн західного та східного обряду ...

Мобілізація в Україні: хто зможе виїжджати за кордон після 18 травня

субота, 18 травень 2024, 10:28

З 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію та порядок військової служби. При цьому основні правила виїзду за кордон залишаються без змін, але є деякі принципові нюанси. Укази президента України від 24 лютого 2022 року, які вводять воєнний ...