На Вінниччині "обмежено придатний" чоловік відмовився від мобілізації: Як його покарали

У Вінницькій області до іспитового терміну засудили приватного підприємця, якого визнали обмежено придатним до військової служби, проте він відмовився від мобілізації. Про це йдеться у вироку Ямпільського районного суду Вінницької області, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловіка у червні 2023 року визнали обмежено придатним до військової служби. У липні йому запропонували отримати повістку для відправки у ЗСУ. Проте підприємець категорично відмовився ставити підпис про отримання повістки та заявив, що не хоче служити в армії через стан свого здоров'я.

У серпні чоловіку намагались вдруге вручити повістку, проте він теж відмовився від неї. Тоді ТЦК і СП звернувся до поліції.

Підозрюваний під час розслідування інциденту уклав угоду зі слідством та визнав себе винним в ухиленні від мобілізації. Суд визнав чоловіка винним за ст.336 КК України. Його засудили до 3 років та 6 місяців позбавлення волі, проте суд замінив реальний термін на 2 роки іспитового.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...