На Волині банда рекетирів "вибивала" вигаданий борг у пораненого військового

У Волинській області викрили банду, яка «вибивала» з військовослужбовця ЗСУ 3 тис. дол. надуманого боргу. Про це повідомляє пресслужба СБУ та Волинська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

Зазначається, що поранений військовий-гранатометник ЗСУ повернувся з передової для лікування та реабілітації. Слідство встановило, що 26-річний засуджений, який вже відбуває покарання у Маневицькій виправній колонії, вирішив «вибити» зі знайомого військовослужбовця 3 тис. дол. надуманого боргу. Наприкінці жовтня 2023 року він подзвонив військовому з погрозами й вимогою віддати гроші.

Далі за справу взялися троє його раніше судимих спільників, які перебували на волі – двоє 24-річних та 22-річний жителі Луцька. За даними СБУ, вони мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання.

Члени угруповання створювали штучні конфліктні ситуації з місцевими жителями, а потім вимагали з них гроші за «мирне розв'язання спірних питань». Отримані гроші направляли на власні потреби, а також поповнювали «спільну касу», зазначають слідчі.

Повідомляється, що члени банди навідалися до житла до потерпілого, а згодом постійно тероризували чоловіка, погрожували, били його. Унаслідок нападу військовий отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта. У разі подальшого спротиву рекетирам, йому погрожували йому фізичною розправою.

У призначений день передачі коштів, 23 грудня 2023 року, правоохоронці затримали зловмисників в одному із закладів відпочинку у Луцьку.

Наразі всім чотирьом фігурантам (включно із засудженим у колонії) повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України – вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження.

Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...