На Волині чоловік не прийшов у ТЦК через весілля та народження дитини: Як покарали


Судили уродженця Нововолинська, який через весілля та народження дитини не з’явився до пункту збору після отримання повістки. Йому дали три роки позбавлення волі, передають Патріоти України.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду.

Ще у 2018 році Івана К. визнали придатним до проходження військової служби. 26 жовтня 2022 року чоловік особисто отримав повістку, а тому через два дні мав з’явитися для подальшої служби. Однак у розпорядження командира військової частини не прийшов.

Обвинувачений свою вину не визнав. З його слів, просив надати відстрочку, бо наречена була вагітною, невдовзі мала народити дитину. Чоловік одружувався 29 жовтня, тому не з'явився за повісткою.


Через кілька днів він заніс копію свідоцтва про одруження. У подальшому його до військкомату не викликали. На його думку, неявка через одруження є поважною причиною. Також волинянин зазначив, що у вересні 2022-го ходив у ТЦК для уточнення даних, у жовтні сам прийшов для отримання військового квитка, що був необхідний для процедури укладення шлюбу.

Спеціаліст відділу мобілізаційної роботи зазначила, що обвинувачений заперечував отримання повістки, адже не хотів залишати вагітну наречену. З її слів, згодом чоловікові неодноразово виписували повістки, однак жодну не вручили, бо його не було за місцем проживання. Як додала, одруження та/або народження дитини не можуть слугувати підставами для відстрочки під час мобілізації.

Читати ще: Волинянина, в якого брат скоїв самогубство у військовій частині, судили за ухилення від служби

Суд кваліфікував дії волинянина за ст. 336 КК України, тобто як ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Івана К. визнали винним і призначили позбавлення волі на три роки.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...