На Волині чоловік відмовився від мобілізації та оформив догляд за матір'ю - суд його покарав

У Волинській області засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації, бо доглядає за хворою матір'ю. Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловіка визнали придатним до служби в армії. Йому на 18 серпня вручили "бойову повістку" і він повинен був прибути до військкомату для відправлення на службу у ЗСУ, проте чоловік проігнорував це.

На судовому засіданні підозрюваний провину визнав та розкаявся. Він зазначив, що дійсно ухилився від служби в армії, оскільки "він здійснює догляд за хворою матір`ю похилого віку, яка потребує стороннього догляду".

Суд проаналізував матеріали справи, зокрема і те, що чоловіку у вересні 2023 року було надано відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, у зв`язку із постійним доглядом за хворою матір`ю.

Ратнівський районний суд Волинської області визнав чоловіка винним за ст.336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши реальний термін на рік іспитового. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...