На Волині на 60 тис. грн оштрафували вчительку через "весілля": Ось що сталось

На Волині на 59 500 грн оштрафували вчительку через те, що вона організувала фіктивний шлюб свого знайомого із жінкою з 1 групою інвалідності. Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області, передають Патріоти України.

За даними суду, підозрювана 2023 року повідомила військовозобов'язаному, що може підшукати йому жінку з інвалідністю і той таким чином отримає можливість для виїзду за кордон.

Згодом вона домовилась із жінкою з першою групою інвалідності про весілля зі знайомим. Після цього чоловік та жінка 1 лютого 2024 року уклали шлюб.

16 лютого 2024 року чоловік намагався виїхати за кордон, як особа, що супроводжує свою дружину, в якої є 1 група інвалідності. Проте його викрили прикордонники. Під час досудового слідства жінка уклала угоду з прокурором та визнала провину. Суд визнав педагогиню винною за ч.1 ст.332 КК України та оштрафував її на 59 500 грн.

Ціни на продукти в Україні можуть значно зрости: Ось які причини та чого очікувати

четвер, 8 серпень 2024, 20:55

У 2024 році в Україні очікується зростання цін на харчові продукти на 5-10% через дефіцит електроенергії, залежно від тривалості використання генераторів. Оптимістичний сценарій передбачає зростання цін на 3-5%, тоді як песимістичний - на 10%, передают...

Чи звільнять зі служби, якщо у військового дружина вагітна третьою дитиною: Юрист дав пояснення

четвер, 8 серпень 2024, 19:10

Чоловіки, у яких на утриманні троє неповнолітніх дітей і більше, мають право на відстрочку від мобілізації. Чи звільнять зі служби, якщо у військового народилася або має народитися третя дитина, розповів юрист практики військового права ЮК "Приходько т...