На Волині намагалися мобілізувати чоловіка, який хворіє на гепатит: Стало відомо, чим це закінчилося

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області, передають Патріоти України.

За даними суду, в серпні 2023 року чоловіка визнали придатним до мобілізації. Йому дали повістку, проте він так і не прийшов до військкомату. На суді чоловік провину визнав і розкаявся.

"Достеменної причини неявки не назвав, зазначив, що, можливо, запізнився на автобус чи боявся служби в ЗСУ. Вказав, що раніше його призивали до лав ЗСУ, однак до військової частини він скерований не був, з яких причин – йому невідомо. Зазначив, що хворіє гепатитом від початку 2000-х років, лікування не проходить через відсутність коштів. З рішенням ВЛК про придатність до військової служби погодився, його не оскаржував. У скоєному розкаявся, просив суворо не карати", – йшлося у свідченні чоловіка.

Суд встановив, що ВЛК визнала чоловіка придатним до мобілізації попри діагноз "хронічний персистуючий гепатит" у стадії ремісії. Цей висновок на суді підтвердив також очільник військово-лікарської комісії. Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 і засудив його до 3 років позбавлення волі.

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...

Заробітчанам на замітку: Скільки можна заробити в Польщі за місяць та де можна влаштуватися

середа, 14 серпень 2024, 22:30

Яка середня заробітна плата в Польщі, скільки та на яких вакансіях можуть заробити українці, передають Патріоти України. Переселенці з України, що тікають від війни, вибираючи країну прихистку, звертають увагу не лише на розмір соціальної допомоги, а й...