На Волині пенсіонер отримав повістку, але відмовився від мобілізації

У Волинській області чоловік, який є пенсіонером, отримав повістку проте відмовився від мобілізації. За це його засудили до іспитового терміну. Про це йдеться у вироку Маневицького районного суду Волинської області, передають Патріоти України.

За даними суду, у червні 2023 року військово-лікарська комісія визнала чоловіка придатним до служби у ЗСУ. Проте 20 вересня чоловік відмовився від отримання повістки. На суді житель Волині провину визнав та розкаявся. Про причини відмовив від призову по мобілізації він не повідомив.

Суд врахував те, що чоловік є пенсіонером та виховує двох неповнолітніх дітей. Раніше його не судили. Маневицький райсуд Волинської області визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши реальний термін на два роки іспитового. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...