"На Волині покійника відспівували на вулиці - нелегальний руссо-піп не пустив труну до храму", - політтехнолог

За часів президента Зеленського представники РПЦ в Україні почали почуватися більш вільно?

"На Волині покійника відспівували на вулиці – нелегальний руссо-піп не пустив труну до храму. Маємо чергове свідчення того, що питання помісної церкви напряму приналежні до сфери відповідальності влади і що саме позиція влади впливає на процес утвердження церковного суверенітету України", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"На Волині громада села Сусваль прийняла рішення перейти до помісної церкви – тоді як піп з РПЦ(уа) вперто заперечував право громади вийти з-під влади Москви, ще й застовпив за собою будову церкви. В результаті люди, що прийшли з гробом до церкви на заупокійну службу з пристойним священником, змушені були відспівувати покійника прямо на вулиці – бо руссо-піп просто не відкрив церкви.

Поки президентом був Порошенко і влада активно сприяла вирішенню правових і організаційних питань зміни юрисдикції з незаконної РПЦ(уа) ака «УПЦ МП» на повноцінну помісну ПЦУ – все розрулювалось швидко і без проблем. Руссо-попів в особливо клінічних випадках просто висилали з України. Громади підтверджували своє право на вибір і право розпоряджатись місцевими храмами, майно перереєстровувалось, поліція, коли що, втручалась і моментально розв’язувала конфлікти, все влаштовувалось швидко і без особливих проблем.

Зеленський не просто демонстративно дистанціювався від питання церковного суверенітету, але ще й підтримав РПЦ (дозвіл на повернення одіозних руссо-попів, дозвіл РПЦ зберегти псевдо «УПЦ МП»). Його команда відкрито цькує ПЦУ і підтримує РПЦ(уа). А без підтримки ПЦУ з боку влади люди лишились наодинці зі свавіллям руссо-попів".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...