На Волині випадково виявили старовинне підземелля - знахідка заінтригувала багатьох (фото, відео)

У вівторок, 23 лютого, у Волинській області в місті Володимир-Волинський працівники історико-культурного заповідника "Стародавній Володимир" біля будівлі міської ради виявили підземелля. Про це повідомляють на Facebook-сторінці "Володимир-Волинський", передають Патріоти України.

Відзначають, що на місці ще 20 лютого утворилося провалля. Там помітили цегляну кладку, тому покликали фахівців-археологів, щоб вони обстежили територію.

По приїзду науковий співробітник охоронної археологічної служби України Віктор Баюк виявив підземний архітектурно-археологічний об'єкт розмірами 6,3х4,2 м і висотою до 2,5 м.

Там також знайшли господарські ніші, повітряні продухи і прохід, що, ймовірно, з'єднує об'єкт з іншими підземеллями.

За словами вчених, ймовірно, даний об'єкт датується XVIII століттям. Води проводитимуть далі ґрунтовні дослідження, щоб більше дізнатися про таємниче підземелля.

Як повідом

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...