На Волині заборонили діяльність УПЦ МП і закликали вірян розірвати зв'язки з російською церквою

Депутати Волинської обласної ради 11 квітня підтримали заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату в регіоні. За це 54 політики проголосували одноголосно. Також вони підтримали текст звернення до вірян УПЦ із закликом розірвати будь-які зв'язки з російською православною церквою. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України.

У проєкті документа пропонувалося заборонити діяльність УПЦ МП (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Волинської області.

Депутати рекомендували розірвати договір оренди (користування) на комплекс споруд із релігійною організацією "Святогірський успенський зимненський ставропігійний жіночий монастир Волинської області" та відповідні договори з іншими громадами УПЦ МП, які користуються храмами-пам'ятками архітектури.

Також депутати вирішили звернутися до президента України з проханням визначити законопроєкт "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій" як невідкладний і позачергово розглянути його у Верховній Раді.

Станом на 11 квітня на Волині зареєстровано 523 релігійні громади УПЦ МП, 49 парафій від початку повномасштабної війни перейшли до ПЦУ.

Доведеться платити: Які штрафи загрожують українцям за порушення правил військового обліку та мобілізації

понеділок, 29 квітень 2024, 12:53

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення (мобілізації) та внесення відповідних змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу, передають Патрі...

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...