На восьмий рік окупації: У РФ звинуватили Україну в ліквідації служби, яка могла запобігти потопу у Криму

Протиградова служба, ліквідована українською владою в Криму до анексії півострова Росією, могла попередити потоп, який стався в регіоні в результаті сильних опадів. Про це в коментарі російському агентству ТАСС заявив кліматолог, доцент агротехнологічної академії Кримського федерального університету Володимир Рябов, передають Патріоти України.

"Методы прогнозирования подобных экстремальных погодных явлений существуют. Этим занимается так называемая противоградовая служба, которая функционирует в системе Гидрометцентра РФ. Методика позволяет отслеживать появление мощных кучевых облаков, направление их движения, определять количество воды в них и сроки выпадения. Противоградовая служба сейчас работает в южных регионах РФ, когда-то работала и в Крыму. Но в украинские времена она была благополучно уничтожена", - заявив експерт.

За його словами, метод, який використовував ліквідований орган, дозволяв попередити про подібні природні явища всього за кілька годин до події. Однак Рябов стверджує, що цього часу достатньо для підготовки екстрених служб. Кліматолог також пов'язав сильні дощі в Криму з глобальною зміною клімату.

"Ливневые дожди в Крыму в летнее время являются обычным делом. Но ливни такой интенсивности, такой широты охвата, как у нас получилось, это из ряда вон выходящее явление. То количество осадков, которое выпало за несколько часов в Керчи и особенно в Ялте, где за сутки выпало практически три месячных нормы осадков, это, конечно, явление уникальное", - сказав Рябов.

Він зазначив, що екстремальні погодні умови, які все частіше спостерігаються на території анексованого півострова, проявляються не тільки у вигляді сильних опадів, але і в температурному режимі. "У нас практически каждый год поднимается среднегодовая температура воздуха. Последняя зима была самой теплой за последние 40 лет. Экстремальные погодные явления получают все больший размах, как по величине, так и по охвату территории", - додав вчений.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...