"На вила піднімемо всіх": Оренбуржець, котрий через повінь та безпорадність чиновників Путіна втратив будинок, під схвальний гомін земляків пригрозив режиму (відео)

Жителі російського Оренбурга на зустрічі з владою та керівництвом МНС загрожували повстанням. Вони обурені бездіяльністю режиму, коли місто через повінь йде під воду.

Кадри емоційного звернення оренбуржця до влади потрапили на відео. Чоловік пригрозив "підняти на вила" російську владу, на що в залі відреагували бурхливими оваціями.

Вода все ще продовжує заливати Оренбург та інші міста та села області, а суспільство вже опинилося на межі соціального вибуху. Виникли проблеми із виплатами компенсацій постраждалим: Кремль виплачує мізерну допомогу громадянам лише за умови прописки.

"Я не можу в двох місцях бути прописаний... Але мені ніхто не забороняв мати два будинки, три і п'ять! Я їх тут заробив, ці гроші, сам збудував. І тим, що я будував, економіку піднімав регіони. Я податки плачу все!" (...) А зараз ви мені кажете, якщо ти там не прописаний, я все життя працював і втратив все? – кричав на зустрічі оренбуржець.

Багато претензій у мешканців міста та до роботи Міністерства надзвичайних ситуацій (МНС). За їхніми даними, рятувальники нічого не роблять, а лише беруть участь у зйомці пропагандистських роликів та заважають місцевим активістам проводити рятувальні операції.

"МНС нічого не робить. Вони сидять там, пиріжки їдять. А по телевізору гарні картинки показують, що вони працюють. Ні*рена не працюють! (...) Я вам ще раз говорю, не доводьте народ - на вила, на* ер, піднімемо всіх, б*ядь!.. Безпорадні! не виплатить! – кричав чоловік.

Керівництво області кілька разів намагалося його перебити та змусити замовкнути. Однак оренбуржець, доведений до відчаю, не заспокоївся. Він зажадав, що влада "була з народом".

Ще один учасник зустрічі розповів, що МНС відмовилося евакуювати лежачого хворого із зони підтоплення. На прохання про допомогу рятувальники заявили зі сміхом, що пацієнт "зачекає".


Варто знати! Яку пенсію можна отримати з офіційною мінімальною зарплатою

четвер, 16 травень 2024, 15:30

В Україні із мінімальною зарплатою в 8 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 2 255 грн. Розмір виплати залежить від кількох характеристик. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з останніми да...

"Будемо розбиратися": Свириденко прокоментувала відстрочку від призову працівникам "Glovo" та "Favbet Tech"

четвер, 16 травень 2024, 15:22

Міністерка економіки Юлія Свириденко після суспільного резонансу скасувала наказ про бронювання працівників компаній Glovo, Visa, Favbet Tech. Про це вона повідомила у фейсбуці. Свириденко прокоментувала інформацію, яка з’явилася у ЗМІ щодо бронювання ...