На задрість скреп: У США презентували унікальний концепт літака з новою системою маневрування (фото)

Американська компанія Aurora Flight Sciences представила конструкцію літака X-Plane, який створили за технологією управління активним потоком. Як пише офіційний сайт компанії, макет нового літака розробляється за замовленням агентства перспективних досліджень США, передають Патріоти України.

Поки йде "Фаза 0" розробки, під час якої розробники вивчають різні варіанти реалізації активного управління потоком.

Розробники планують спроектувати і побудувати літак, який зміг би маневрувати без допомоги рухомих площин управління. Його презентація повинна пройти в 2024 році. Конструкція Active Flow Control дозволить йому стати більш маневровим.

Літак буде літати в такий спосіб: повітряний потік, створений реактивним двигуном, випускається через отвори шириною від одного до чотирьох міліметрів, які розташовані в різних частинах обшивки корпусу.

Є й інший метод, який передбачає використання електродів. Вони дають електричні розряди, які миттєво нагрівають повітря, викликаючи його розширення, після чого відбувається термічна зміна повітряного потоку.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...